Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a feltéthez:
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban egy konyhai robotgéppel.
Dagasszuk 10 percig, majd tegyük egy olajjal kikent tálba és fedjük le. Hagyjuk kelni 2-3 órán át.
Közben készítsük elő a feltétet.
Pirítsuk meg a póréhagymát, ízesítsük sóval és borssal.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt, egy kis sót és borsot.
Melegítsük elő a sütőt, azután osszuk a tésztát 4 egyenlő darabra.
Fedjük le és hagyjuk kelni még 20 percig.
Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit, nyújtsuk ki a tésztát és tegyük rá.
Kenjük meg a tejföllel, tegyünk rá póréhagymát, szitáljunk rá olajat, tegyük rá a sonkát és süssük 10-12 percig a legnagyobb hőméréskleten.
Tegyünk így a többi tésztával is és póréhagymával megszórva tálaljuk.
Kíváncsi a következő receptre? Lapozzon tovább!